Selecteer een pagina

Over Egelmeers Loopbaancoaching

Bernadette Egelmeers

Professionele senior loopbaancoach

De rode draad in mijn leven is de mens en zijn ontwikkeling. Als kind hield ik van schooltje spelen en nieuwe dingen leren. Ik was graag buiten en voelde me verbonden met de veranderingen in de natuur. Ik verwonderde me over de invloed van mensen op elkaar en op die van groepen.  Ik heb bewondering voor mensen die een positieve omgeving om zich heen creëren en wil zelf voor mensen ook die omgeving zijn waarin ze durven, uitproberen en vertrouwen opbouwen.

Haar vaardigheden, persoonlijke aanpak en grote netwerk zorgen ervoor dat ik haar aanbeveel.

Interim facilitair manager

Visie

Mijn visie op het leven is dat je het niet helemaal beïnvloed. Sommige zaken overkomen je, op andere heb je invloed. Soms heb je minder invloed dan je wilt en dat kan een aanleiding zijn om een coach te zoeken. Als coach zie ik het als mijn werk om met jouw aan je doelen te werken.

Ik help je in zelfsturing. Dat kan zijn in een wezenlijke keuze maken, anders denken of anders doen. Zelfsturing zodat jij contact maakt met je talenten, verlangens en waarden en zo tot bloei komt. Zodat wat er aan mogelijkheden in je is, naar buiten komt.

 

Stijl

Een belangrijke stap in coaching is het kiezen van een coach die bij je past. Ik ben erkend coach en heb veel ervaring. Als je coaching overweegt is het belangrijk om jezelf af te vragen naar wat voor coach je op zoek bent. Het resultaat van coaching is afhankelijk van het effect van een coach op jou.

 

Cliënten zeggen over mijn stijl

  1. Bernadette schakelt snel en confronteert vlot
  2. Ze werkt diepgaand en praktisch. Ze zoekt naar de rode draad en werkt aan het omgaan met hindernissen. Veranderingen ontstaan al tijdens de coaching
  3. Ze helpt me denken en voelen op elkaar af te stemmen.

 Overweeg je coaching? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek om te ervaren of mijn stijl jou verder helpt.

In mijn werk maakte ik vlot carrière en diverse switches.

Van pedagoog  (gezondheidszorg) naar opleidingskundige (detailhandel)  naar projectleider en manager HRM (industrie). In die laatste baan voelde ik me als een jongleur met bordjes op stokken. Ik rende van stok naar stok om te voorkomen dat de bordjes kapot zouden vallen. Een burn-out gaf mij het inzicht dat ik met de verkeerde dingen bezig was en dat ik kwetsbaar ben voor overbelasting.

Ik zag dat er in organisaties veel mensen van bordje naar bordje rennen en hoe weldadig het is stil te staan bij de vraag: wat doet er voor mij echt toe. Die dingen die er echt toe doen geven voldoening, en de investering daarin gaat je gemakkelijk af.

Voor mij betekende dit dat ik echte voldoening voelde wanneer ik met mensen werkte en zij zich gaan focussen op de voor hen essentiële bordjes.  Ik ben mijn bedrijf begonnen om mensen te helpen die voldoening willen behalen in hun werk en de tijd nemen om te ervaren hoe ze weer verder willen.

Dat betekent soms een ander speelveld, soms andere bordjes en regelmatig helemaal niet met bordjes in de weer zijn.

 

Ik startte mijn bedrijf in 1997.

Ik werkte als interim opleidingsadviseur en als loopbaancoach. Na de komst van mijn Chinese kinderen richtte ik me op individuele loopbaancoaching om een betere work –life balance te vinden. Ik gaf supervisie aan post HBO opleiding voor loopbaancoaches. Een mooie ervaring om op een andere manier naar het vak te kijken. Daarnaast begeleidde ik teams om weer op de rit te komen. Ik ontwikkelde een opleiding voor coaches.

Ik geef nu supervisie in organisaties en begeleid medewerkers uit een aantal organisaties bij loopbaan- en outplacement. Daarbij focus ik op het vinden van talenten, koppelen van talenten aan waarden en solliciteren 2.0

Het is mijn wens om  mijn ervaring met loopbaancoaching te koppelen aan mijn ervaring als opleidingskundige  en zo  bij te dragen tot duurzamer werk in organisaties. Duurzaam betekent voor mij dat mensen zich blijven ontwikkelen, er geen roofbouw is op grondstoffen en dat het bijdraagt aan people, planet en profit.

 

 

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Voor mij betekent dit ondernemen met zorg voor mensen, voor je omgeving en zorgen voor verdiensten om van te leven en mee te werken aan een leefbare wereld.

Zorg voor mensen Het met respect benaderen van cliënten, van opdrachtgevers en collega’s. Het goed om gaan met de vertrouwelijkheid van mijn werk. Mijn eigen lichamelijke, geestelijke en morele grenzen ervaren en deze tijdig bespreken. Alert zijn op de grenzen van anderen en hier naar handelen. Aandacht hebben voor de energie van mensen.

Zorg voor de omgeving In mijn werk maak ik waar mogelijk gebruik van Openbaar Vervoer of fiets. Ik rijd een auto met lage CO2 uitstoot. Bij aanschaf van bedrijfsmiddelen speelt de milieubelasting, zowel bij aanschaf als bij gebruik, een belangrijke rol. Mijn kantoor is goed geïsoleerd, wordt verwarmd door stadswarmte (restwarmte). Windenergie levert windmolen “de Jonge Held” (via aandelen in energie coöperatie De Windcentrale). Waar mogelijk krijgen bedrijfsmiddelen zoals een pc of printer, een tweede leven. Ik schenk fair trade koffie en thee.

Zorg voor verdiensten Ik steun een aantal projecten gericht op het ontwikkelen van kansarme kinderen in het buitenland. Ik ben actief als vrijwilliger bij Voedselbank Arnhem (fondsenwerving en uitdeelpunt). Deze organisatie spreekt mij aan omdat ze verspilling tegengaat en mensen helpt die onvoldoende financiële middelen hebben om goed voedsel te kopen.

Welkom op de blog van Egelmeers Loopbaancoaching. Je kunt hier lezen over:

Nieuwste inzichten over leren en tips om succesvol in je werk te zijn
Duurzaam werk
Het nieuwe solliciteren

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Overweeg je coaching? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek om te ervaren of mijn stijl jou verder helpt.

Meer weten en ervaren wat ik voor jou kan betekenen? Stuur een email en ik geef je binnen 24 uur een reactie.