Selecteer een pagina

Over Egelmeers Loopbaancoaching

Een overzicht van mijn werkervaring vind je in bijgaand CV.

Ik ben NOLOC erkend loopbaancoach en houd me aan de gedragscode. Deze is hier te downloaden.

Bernadette Egelmeers

Professionele senior loopbaancoach

De rode draad in mijn leven is de mens en zijn ontwikkeling. Als kind hield ik van nieuwe dingen leren. “School” was mijn lievelingsspel. Dat is veranderd; was het toen “nieuwe kennis opdoen” nus is het “nieuwe ervaringen opdoen” en dezelfde dingen anders doen.

Verwondering is de basis van mijn leren. Verwondering over de invloed van mezelf op mijn omgeving en van mensen en groepen op elkaar en hun omgeving. De laatste jaren komt daar bij de verwondering over het effect van aandacht geven zonder iets te doen. Soms slaat mijn verwondering om in verbazing of verbijstering. Het onderzoeken hiervan biedt mij leerervaringen.

Ik bewonder mensen die een positieve omgeving creëren waarin anderen ruimte en rust ervaren om nieuwe, spannende dingen uit te proberen. Ik wil zelf ook een omgeving zijn waarin anderen durven, uitproberen en vertrouwen opbouwen.

“Haar vaardigheden, persoonlijke aanpak en grote netwerk zorgen ervoor dat ik haar aanbeveel.”

Interim facilitair manager

Visie

Mijn visie op het leven en werk is dat je een deel beïnvloed en dat andere zaken je overkomen. Wanneer er in het “je overkomen” een patroon zit, dan kun je je invloed te vergroten door je eigen aandeel te onderzoeken en anders met de situatie om te gaan.

Soms heb je minder invloed dan je wilt en dat kan een aanleiding zijn om een coach te zoeken. Als coach zie ik het als mijn werk om je inzicht in je eigen aandeel te vergroten en zodat je meer invloed krijgt op je werk en leven. Je bereikt gemakkelijker je doelen.

Ik help je in zelfsturing. Dat kan zijn in een wezenlijke keuze maken, anders denken of anders doen. Zelfsturing zodat jij contact maakt met je talenten, verlangens en waarden en zo tot bloei komt. Zodat wat er aan mogelijkheden in je is, naar buiten komt.

Stijl

Cliënten typeren mijn stijl als volgt:

  1. Bernadette schakelt snel en confronteert vlot
  2. Ze werkt diepgaand en praktisch. Ze zoekt naar de rode draad en werkt aan het omgaan met hindernissen. Ik merkte al verandering tijdens de coachingsgesprekken.
  3. Ze helpt me denken en voelen op elkaar af te stemmen. Ik ben er “heler” van geworden.

“Ik heb een keer eerder een coachingstraject gedaan. Ik weet dat ik “ontsnap” als het lastig voor me wordt. Ik heb niet eerder meegemaakt dat iemand zo snel merkte wanneer ik sjoemelde. Je confronteerde me direct en op zo’n manier dat ik vertrouwen had in jou als coach”.  Key accountmanager zakelijke dienstverlening

Overweeg je coaching? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek om te ervaren of mijn stijl jou verder helpt.

Iets over mijn leven

Van pedagoog  (gezondheidszorg) naar opleidingskundige (detailhandel)  naar projectleider en manager HRM (industrie). In die laatste baan voelde ik me als een jongleur met bordjes op stokken. Ik rende van stok naar stok om te voorkomen dat de bordjes kapot zouden vallen. Een burn-out gaf mij het inzicht dat ik met de verkeerde dingen bezig was.

Ik zag dat er in organisaties veel mensen van bordje naar bordje rennen en niet stil te staan bij de vraag: “Wat doet er voor mij echt toe?. Die dingen die er echt toe doen geven voldoening, en de investering daarin gaat je gemakkelijk af.“

Voor mij betekende dit dat ik echte voldoening voelde wanneer ik met mensen werkte en zij zich gaan focussen op de voor hen essentiële bordjes.  Ik ben mijn bedrijf begonnen om mensen te helpen die voldoening willen behalen in hun werk en de tijd nemen om te ervaren hoe ze weer verder willen. Dat betekent soms een ander speelveld, soms andere bordjes en regelmatig helemaal niet met bordjes in de weer zijn.

Iets over mijn bedrijf

In 1997 starte ik mijn bedrijf. Ik werkte als interim opleidingsadviseur en als loopbaancoach. Na de komst van mijn Chinese kinderen richtte ik me op individuele loopbaancoaching en supervisie aan een post HBO opleiding voor loopbaancoaches. Een mooie ervaring om op een andere manier naar het vak te kijken. Daarnaast begeleidde ik teams om weer op de rit te komen. Ik ontwikkelde een opleiding voor coaches.

Ik geef nu supervisie en teamcoaching in een aantal organisaties en ik begeleid medewerkers uit bij loopbaanvragen en outplacement. Daarbij focus ik op het vinden van talenten, koppelen van talenten aan waarden en solliciteren 2.0

Het is mijn wens om  loopbaancoaching te koppelen aan opleidingskunde en zo bij te dragen aan duurzaam werk in organisaties. Duurzaam betekent voor mij dat mensen zich blijven ontwikkelen, er geen roofbouw plaatsvindt en dat de organisatie bijdraagt tot people, planet and profit.

Ik vind het belangrijk maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Voor mij betekent dit ondernemen met zorg voor mensen, voor je omgeving en zorgen voor verdiensten om van te leven en mee te werken aan een leefbare wereld.
Het met respect benaderen van cliënten, van opdrachtgevers en collega’s. Het goed om gaan met de vertrouwelijkheid van mijn werk. grenzen ervaren en deze tijdig bespreken. Alert zijn op de grenzen van anderen en hier naar handelen.
In mijn werk maak ik waar mogelijk gebruik van Openbaar Vervoer of fiets. Ik rijd een auto met lage CO2 uitstoot. Bij aanschaf van bedrijfsmiddelen speelt de milieubelasting, zowel bij aanschaf als bij gebruik, een belangrijke rol. Mijn kantoor is goed geïsoleerd, wordt verwarmd door stadswarmte (restwarmte). Windmolen “de Jonge Held” (via aandelen in energie coöperatie De Windcentrale) levert elektriciteit. Waar mogelijk krijgen bedrijfsmiddelen zoals een pc of printer, een tweede leven.
Mijn bedrijf voorziet deels in het levensonderhoud van mijzelf en mijn gezin. Ik steun een project voor gehandicapte kinderen in China. (Elk kind heeft recht op een thuis). Ik ben actief als vrijwilliger bij Voedselbank Arnhem (fondsenwerving en uitdeelpunt). Deze organisatie biedt tijdelijk eten aan mensen die onder de armoedegrens leven en gaat verspilling tegen.

Welkom op de blog van Egelmeers Loopbaancoaching. Je kunt hier lezen over:

Nieuwste inzichten over leren en tips om succesvol in je werk te zijn
Duurzaam werk
Het nieuwe solliciteren

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Voor wie wil floreren in werk

Meer weten en ervaren wat ik voor jou kan betekenen? Stuur een email en ik geef je binnen 24 uur een reactie.